uw onderhouds- en restauratiepartner in noord holland
portfolio 

erker met glas in lood

Amstelveen

Voor een particuliere opdrachtgever in Amstelveen werden wij benaderd om de woning te voorzien van dubbel glas in plaats van enkele beglazing.

Het erkerkozijn bleek echter door de tand des tijds niet meer te voldoen en werd in nauw overleg met de opdrachtgever besloten om het gehele erkerkozijn te vervangen.

Het karakteristieke glas in lood in de bovenlichten ging hierbij niet verloren, maar kreeg de volledige aandacht. Het glas in lood werd hersteld en geplaatst in de nieuwe isolatieruiten. Dit zodat de erker weer de karakteristieke uitstraling zou krijgen, maar wel zou voldoen aan de huidige tijd. Dit naar volle tevredenheid van de bewoners.

Tevens zijn alle stolpstellen en ramen vervangen conform de karakteristieke detaillering uit begin 20e eeuw. Deze waren dusdanig door houtrot aangetast, dat deze vervangen moesten worden. De kozijnen konden behouden blijven dankzij plaatselijk houtrotherstel.

Op de foto's zijn de oude situatie en de nieuwe situatie van de erker te zien. Het schilderwerk is naderhand uitgevoerd.