uw onderhouds- en restauratiepartner in noord holland

Nieuws

feestelijke afronding project

Vrijdag 13-9-'13 organiseerden de heer IJsendijk en mevrouw De Koning, onze klanten aan de Prinsengracht 841, een borrel om de succesvolle afronding van de restauratie van hun woning te vieren. Akerbouw was samen met de loodgieter en elektricien uitgenodigd om onder het genot van een hapje en een drankje het schitterende eindresultaat de bewonderen.

In januari 2012 is Akerbouw een bouwteam gestart met klant, architect en constructeur om de restauratie van Prinsengracht 841 uit te werken. Het rijksmonument is door ons gerestaureerd in de periode september 2012 t/m maart 2013. De werkzaamheden betroffen het aanbrengen van een nieuwe onderheide fundering onder het historische pand, dat diagonaal maar liefst 14 centimeter scheef staat. Tevens werden aan de buitenzijde de gevelkozijnen en kroonlijst gerestaureerd. Vooral bij het herstellen van de gevelkozijnen kwam het ambachtelijke karakter van het project goed tot uiting, omdat de kozijnen erg waren vervormd door de eeuwenlange scheefstand, was dit een mooie klus voor onze timmerlieden. Hierna hebben we de binnenzijde van het pand voorzien van een nieuwe indeling en afwerking voorzien van authentieke details. Hier werd onder andere een historische lambrisering gedemonteerd en herplaatst.

Naast het restaureren van het voorhuis, werd in de loop van het project opdracht verstrekt door de klant om tevens de achteruitbouw van het pand te verbouwen.