uw onderhouds- en restauratiepartner in noord holland
portfolio 

Teresia van Avilakerk

Den Haag

In 2012 en 2013 heeft Akerbouw restauratiewerkzaamheden uitgevoerd aan de gevels van de Avilakerk in Den Haag, de werkzaamheden betroffen onder andere schilderwerkzaamheden, metselwerkherstel en diverse zinkwerken.

De prachtige zeventiende-eeuwse kerk ligt verscholen in Het Spaanse Hof aan het Westeinde 12. Pas bij het betreden van de binnenplaats wordt de kerk zichtbaar, waardoor deze voor toevallige passanten niet makkelijk te herkennen is. Vóór de restauratie was van de voorgevel het schilderwerk verweerd en grauw door de jarenlange weersinvloeden. In een aantal stappen is door Akerbouw in overleg met de directievoering en verfleveranciers gezocht naar het beste verfsysteem voor de voorgevel, om deze voor de komende jaren weer een mooie, frisse uitstraling te geven en te beschermen tegen de weersinvloeden. Het verloop en resultaat van onze inspanningen ziet u op de bovenstaande foto’s. Door de omvang van de voorgevel ten opzichte van de binnenplaats is het helaas niet mogelijk gebleken om de hele voorgevel in één foto te vangen.

De Kerk van Heilige Teresia van Avila is een Rooms-Katholieke kerk uit 1841 die zich bevindt in het Spaansche Hof aan het Westeinde in Den Haag. De Avila Kerk staat in de lijst van de "Top 100 der Nederlandse UNESCO-monumenten".