uw onderhouds- en restauratiepartner in noord holland

Nieuws

Projecten in Alkmaar

Wist u al dat Akerbouw momenteel drie werken in uitvoering heeft in de Alkmaarse binnenstad?
 
Het gaat om twee restauratieprojecten, namelijk de Kapelkerk aan de Laat en een historisch pand aan de Kanaalkade 54. Na de afgelopen jaren veel te hebben gerestaureerd in de omgeving Haarlem en Amsterdam, mogen we in 2013 tevens in Alkmaar meewerken aan het onderhouden en verfraaien van de plaatselijke (rijks)monumenten. 
Het monumentale woonwinkelpand aan de Kanaalkade is sinds dit voorjaar buitenom grondig gerestaureerd, in de komende weken zullen zowel aan de binnen- als buitenzijde de laatste puntjes op de i worden gezet. Aan de buitenzijde zal binnenkort door Akerbouw als kers op de taart een schitterend handgemaakt balkonhek worden geplaatst, voorzien van houtdraaiwerk. Het balkonhek is na intensief overleg tussen de gemeentelijke opzichter en Akerbouw nagemaakt van foto’s uit de jaren 20 van de vorige eeuw.
Aan de Kapelkerk wordt door Akerbouw dit jaar groot onderhoud uitgevoerd. Dit betreft voornamelijk onderhoud aan het metselwerk en specifiek het herstellen van scheurvorming aan de zijde van de Kapelsteeg. Tijdens de werkzaamheden bleek een ingemetseld anker over vrijwel de gehele breedte van de gevel deze scheurvorming te veroorzaken. Het anker is door de metselaars op vakkundige wijze blootgelegd, vervangen door een nieuw anker waarna de stenen op originele wijze zijn teruggemetseld en gevoegd.
Beide projecten worden over enkele weken opgeleverd.
 
Het derde project betreft het verbouwen van een voormalige opslagruimte tot een verhuurbare woning. Van het pand stonden tijdens de ruwbouw nog slechts de woningscheidende wanden en het dak overeind. Momenteel wordt het pand voorzien van een fraaie nieuwe voor- en achtergevel. De voorgevel wordt een originele tuitgevel, waardoor het pandje na de verbouw volledig zal opgaan in het historische karakter van de Alkmaarse binnenstad. Op het kaartje kunt u zien waar de projecten zich in de binnenstad bevinden.