uw onderhouds- en restauratiepartner in noord holland
portfolio 

Restauratie 't Oude Raadhuis

Castricum

Restauratie van het oude Raadhuis te Castricum en een metamorfose tot een hotel en bedrijfswoning.

De familie van Daalen kwam met de wens om van dit mooie monument een hotel te maken en de originele conciergewoning weer terug te brengen, zodat men deze zelf kon betrekken.  Samen met de opdrachtgevers is er besloten om de bovenste zolderverdieping (3e verdieping) toegankelijk te maken, en in te delen met 2 extra hotelkamers. De zolder was destijds nog maar gedeeltelijk voorzen van een vloer en was beperkt toegankelijk middels een vlizotrapje.
Dit bracht ons op het ludieke idee om de vloer van het torentje, die op dat niveau begint, te voorzien van glazen vloerdelen. Op deze wijze is de bijzonder intereassante torenconstructie reeds vanaf het trappenhuis op 2e verdiepingsniveau, zichtbaar.
Deze enorm interessante restauratie en verbouwing heeft er toe geleid dat het voormalige raadhuis van Castricum weer grotendeels toegankelijk is voor het publiek. Voor iedereen die gezellig een kopje koffie in het cafetaria(terras) willen drinken, willen overnachten in het hotel of willen trouwen in de Raadzaal.

De familie zal u een warm welkom heten. Zo zijn wij daar namelijk ook altijd ontvangen!

Website hotel: www.hotelhetouderaadhuis.nl